Söndag! Då behöver många av oss en pasta för att plåstra om kropp och själ.
Pasta + grönkål + ost = smakrikt och enkelt att laga. Du kan använda de ostar du har hemma. Glöm dock inte att riktig parmesan reggiano möjligen är dyrare, men den smakar så mycket mer att det är hål i huvudet att köpa grana padano.
Pasta + grönkål + ost = smakrikt och enkelt att laga. Du kan använda de ostar du har hemma. Glöm dock inte att riktig parmesan reggiano möjligen är dyrare, men den smakar så mycket mer att det är hål i huvudet att köpa grana padano.
Det här behöver du till två personer:
4-5 stånd hackad färsk grönkål, stjälken borttagen
1 hackad liten gul lök eller 2 schalottenlökar
1-2 hackade vitlöksklyftor
Smulig mögelost, t ex Stilton
Fetaost
Parmesan
Smör
Svartpeppar
Buljong till pastavattnet
Nötter, t ex valnötter
En rejäl näve pasta, valfri sort
En rejäl näve pasta, valfri sort
Gör så här:
1. Koka pastan med buljongen.
2. Under tiden, fräs grönkål med lök och vitlök i olja i en panna.
3. Smula ner mögelost och rör i någon eller några deciliter pastavatten så att osten smälter och det hela får en såsaktig karaktär.
4. Skölj den färdigkokta pastan. Häll över i pannan med grönkålen, osten och löken. Klicka i en matsked smör och rör runt.
5. Skär fetaost i kuber eller smula ner.
6. Lägg upp på tallrikar. Garnera med hackade nötter, riv över rikligt med parmesan och nymalen svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar